Publisert 30. mars 2021

Vi utviklet eiendomsbransjens raskeste nettsted på mobil!

Kim Sagbakken Leder salg og marked

Tydelige mål

I Ellera har vi et høyt fokus på brukervennlighet i alt vi foretar oss. Tjenester og produkter vi utvikler sammen med våre kunder skal gjøre hverdagen enklere for dem og deres kunder.

Når EIE eiendomsmegling skulle ha nye nettsider var to viktige kriterier at de skulle være brukervennlige og raske. – Vårt fokus på dette var en av grunnene til at nettopp Ellera fikk oppdraget med å utvikle nye eie.no, uttaler markedsdirektør Stina Bredal-Rørvik. Ett av målene vi ønsket å oppnå sammen var tydelig: eiendomsbransjens raskeste nettsted på mobil. Og det med god grunn.

Boligkjøpet starter fra mobilen

Steg 2 i beslutningsprosessen starter oftest fra en smarttelefon og det er intet unntak i boligbransjen. Allerede i 2015 annonserte Google Mobile-first Indexing, som en konsekvens av at vi søker og surfer via mobilen vår. Boligåret 2019 på Finn eiendom viser at 68% av trafikken kom fra mobil og kun 21% fra desktop. Vi kan rapportere tilsvarende tall fra nettstedene vi utvikler og drifter. Da er det naturlig at vi tilpasser oss besøkendes brukeratferd og optimaliserer for den beste opplevelsen på mobil.

Opplevelsen på mobil er ofte viktigst i møte med privatmarkedet

Det er ikke bare Google som misliker å vente

I forbindelse med "mobile-first Indexing" startet søkemotorgiganten med "straffebøter" til nettsider som ikke er mobilvennlige. Enkelt forklart: Er du treig faller din organiske plassering i søkeresultatene. Vi mennesker er vant til mye stimuli når vi surfer og informasjonen vi søker må komme raskt. Vi nøler ikke med å løpe til konkurrentene om vi mot fordmodning er nødt til å vente på det vi søker. BBC forteller at for hvert ekstra sekund det tar å laste en av deres nettsider, mister de 10% av brukerne.

Google Core Web Vitals

I fjor annonsert Google at de vil endre algoritmene og dette vil tre i kraft fra mai 2021. Googles nye initiativ "Core Web Vitals" inkluderer tre nye kriterier til rangering som avgjør hvor godt en nettside er tilpasset brukere og deres krav til brukervennlighet. Innenfor det Google refererer til som "Core Web Vitals" har de blant annet definert tre nye målparametere:

  • Hastighet
  • Responsivitet
  • Visuell stabilitet

Google nevner at de vil inkludere de nye ranking-faktorene sammen med eksisterende UX-relaterte faktorer som mobilvennlighet, safe-browsing og HTTPS-sikkerhet.

Klarte vi målet?

JA! Eie.no presterer raskere og bedre på mobil (og desktop...og tablet) sammenliknet med konkurrerende landsdekkende eiendomsmeglerkjeder.

Under ser du tall fra tester vi har gjort med PageSpeed Insights på desktop og mobil. Vi har valgt å anonymisere konkurrentene av åpenbare årsaker.

Testen ble gjennomført 25.03.2021 ved å laste inn 10 forskjellige boligsider hos alle nettstedene, der hver nettside ble lastet i nettleser først og så lastet inn i verktøyet til Google rett etterpå. Resultatene ble så lagt sammen og delt på 10, som gav oss gjennomsnittet visualisert her.

Resultatene for boligsidene på mobil
Resultatene for boligsidene på desktop

For å oppnå grønne tall må en få score på 90% eller høyere, og ettersom parameterne til Google er levende vil de endres over tid, og nettsider som i dag er grønne kan over tid bli gule dersom de ikke vedlikeholdes. På mobil er Google spesielt strenge og det å oppnå grønn score på nettsider med så mye trafikk og innhold er svært krevende.

Vi er på jakt etter ambisiøse prosjekter!

Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe du lurer på angående prosjektet eller ønsker bistand med å heve bedriftens digitale tilstedeværelse.

Publisert 30. mars 2021

Kim Sagbakken Leder salg og marked